Nyckelord

DiabetesApp

  • MD
  • Trådskapare

MD skapade ämnet DiabetesApp

Hej!
Vi är två studenter från Linnéuniversitetet som just nu håller på att utveckla en app som riktar sig mot barn med diabetes och deras föräldrar/ vuxna i barnets omgivning. Vi har därför några frågor och undrar om ni skulle kunna tänka er att avvara några minuter för att göra vår app så att den passar er och ert barn så bra som möjligt.
Vilka funktioner tycker ni idag fattas i diabetesappar på marknaden? Vilka funktioner skulle kunna underlätta för er i vardagen? Skulle det vara intressant för er att genom en app få information och uppdateringar om vad som händer ditt barn när hon eller han befinner sig på förskola/ dagmamma/ skola?
Kom gärna med egna förslag och åsikter också!

Tack på förhand.
Med vänliga hälsningar Malin Sommarlund och Desiré Tegnebrant
#1

Välkommen! Logga in eller Skapa ett konto för att svara på ämnet.

  • Beolte

Beolte svarade på ämnet Svar: DiabetesApp

Lätt registrering av mätvärden, insulindoser, aktivitet(kanske integrerad tränings app), matintag(databas med mat kolhydratinnehåll osv.)

Inbyggd påminnelse/larmklocka för dags att ta insulin äta mellis osv.
Det skulle vara bra att som förälder kunna gå in via egen app och läsa av allt som finns på barnets app samt kunna skriva in information till ansvarig lärare/vuxen, och även åt andra hållet.

Beräkningshjälpmedel som t.ex. 100-regeln och 500-regeln kunde vara integrerat.

Larmknapp som barnet kan trycka på vid akut hjälpbehov och som larmar till anslutna föräldrar och ev lärares appar. (gps koordinater skulle kunna skickas)

Man skulle kunna ha appen knuten till en hemsida så att man via sin stationära dator kan komma åt innehållet samt även administrera användarkonton m.m.

Jag tycker det är viktigt att man gör en app som är anpassad till flera plattformar, ios, android, windows phone, osv.

Hälsningar
Benny Törnkvist
#2

Välkommen! Logga in eller Skapa ett konto för att svara på ämnet.

Moderatorer: samniljo