Diabetesteamet i Huddinge och Solna, Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Karolinska universitetssjukhuset

KS Huddinge Solna barndiabetes team mottagning

Välkommen!
Här kommer information och nyheter från oss...

Nyheter

Dexcom G6 är här! Information till dig som vill byta till den nya sensorn.

2018-11-26

I november släpptes Dexcom G6, den senaste version av den kontinuerliga blodsockermätaren Dexcom. Alla som har Dexcom G4 eller G5 kommer att erbjudas att byta till den nya versionen.

Dexcom G6 innehåller flertalet nya funktioner och även en ny applikator. Vi kommer därför att hålla informationstillfällen där Evelina Rooney, produktspecialist på Nordic Infucare, går igenom allt ni behöver veta om den nya sensorn och hur man kan arbeta med systemets funktioner för att anpassa till varje barns egna förutsättning.

Genom att delta på ett av dessa tillfällen kommer vi att automatiskt förskriva Dexcom G6 nästa gång din förskrivning behöver förnyas. I samband med informationstillfället kommer ni att kunna meddela behov av en ny förskrivning.

Totalt kommer vi hålla 5 tillfällen i december och januari då vi informerar om Dexcom G6 i Huddinge och Solna. Vi avvaktar nu lokalbokning men tiderna kommer att presenteras här och ni kommer även få informationsbrev hem.

Tider i Huddinge:
Onsdag 12 december kl. 13.00
Torsdag 17 januari kl. 16.00
Lokal: M64, Medicingatan 4, plan 6.

Tider i Solna:
Fredag 14 December kl. 14.30
Måndag 17 December kl. 14.00
Tisdag 15 Januari kl. 14.00
Lokal: Eugeniasalen, plan 2, Eugeniahemmet T3.

Observera att lokalen ej ligger i ”Astrid Lindgren-huset”. Följ Astrid Cleves gata förbi Radiumhemmet så ligger Eugeniahemmet längre upp på vänster sida.

 

Sommarbrev Juni 2018

Här kan du läsa vårt sommarbrev. Brevet har skickats per post till alla patienter på mottagningarna i Huddinge och Solna.pdfSommarbrev

Vi vill att ni ska få ta del av olika perspektiv på diabetes och därför har vi engagerat våra patienter, personal eller anhöriga som får skriva om något som de vill dela med sig av. Först ut är Elsa att berätta om sitt första år med diabetes, läs gärna hennes text här  pdfElsas story

Välkommen till Diabit och teamen på Karolinska!

Nu börjar vi komma igång på allvar och har börjat lägga upp allt mer information och material. Se under fliken "Ladda ner" för att hitta bl.a. kolhydratlistor och egenvårdsplaner. Under "Kontakt" hittar ni information hur ni når oss i Huddinge och Solna.